KTM Intercity

KTM Class 25 (25112) Bahagian Hadapan

KTM Intercity (juga dikenali sebagai KTM Antarabandar) merupakan salah satu daripada perkhidmatan penumpang yang ditawarkan oleh KTM Berhad (KTMB).

Menurut sumber, satu ketika dahulu, sektor KTM Intercity yang paling menguntungkan KTMB ialah laluan antara Kuala Lumpur ke Singapura. Namun begitu, sejak bermulanya perkhidmatan KTM ETS, pihak KTMB beransur-ansur menamatkan perkhidmatan KTM Intercity di laluan KTM ETS. Kini, KTM Intercity hanya meliputi kawasan-kawasan yang tidak wujud perkhidmatan KTM ETS seperti laluan rel sektor selatan (Gemas – Woodlands) dan juga laluan rel sektor timur (Gemas – Tumpat).

Jadual Perjalanan KTM Intercity

Jika anda sedang mencari maklumat berkenaan jadual perjalanan KTM Intercity, anda boleh klik siniJadual Perjalanan KTM Intercity. Paparan maklumat diperoleh dari sumber-sumber rasmi penyedia perkhidmatan pengangkutan awam (KTM Berhad). Maklumat ini dibawakan kepada anda oleh MYJadual.com, laman jadual pengangkutan awam pertama di Malaysia.

Jenis-jenis koc yang terdapat dalam KTM Antarabandar

 • ABC – Koc bufet (buffet coach). Menyediakan makanan, minuman dan pelbagai jenis snek lain.
 • AEC – Koc kelas ekonomi (Economy class).
 • AFC – Koc Kelas Pertama (First Class Seat). Sususan barisan tempat duduk ialah 2+1.
 • ASC – Koc Kelas Kedua (Second Class Seat). Harga hanya murah sedikit berbanding ADNS.
 • ADNS – Koc Kelas Kedua – Tempat Tidur
 • ADNF – Koc Kelas Pertama – Kabin. Dua katil disediakan dalam satu kabin. Menawarkan ruangan peribadi untuk anda yang inginkan privasi tanpa pandangan orang lain. Roti dan air botol diberikan percuma dalam perjalanan. Tidak ditawarkan untuk perjalanan jarak dekat.

Sejarah

Tiada maklumat pada masa sekarang.

Stesen KTM Intercity

Tiada maklumat pada masa sekarang.

Maklumat tambang

Tiada maklumat pada masa sekarang.

Keretapi

Tiada maklumat pada masa sekarang.

Perancangan masa hadapan

Tiada maklumat pada masa sekarang.

Kemalangan

Tiada maklumat pada masa sekarang.

Sumber

 1. KTM Berhad – laman rasmi

6 pandangan di “KTM Intercity”

 1. saya suka perkhidmatan ktmb,teruskanlah ktmb.pedulikan kata-kata orang yang suka menghina perkhidmatan tertua di malaysia ini.saya sentiasa menyokomg ktmb.saya yakin ktmb akan mengorak langkah yang lebih berjaya pada masa akan datang.

  1. Saya pernah bertemu dengan seorang pegawai atasan KTMB di KL Sentral sewaktu sedang menunggu Komuter di Platform 5. Katanya “Walaupun orang tau kita lambat, kita banyak masalah, tapi orang tetap setia dengan kita”.

   Tahniah atas usaha berterusan pihak saudari. Saya juga merupakan pengguna tetap perkhidmatan KTM satu masa dahulu. Keselamatan terjamin!

 2. Hi sana. Saya menemukan situs Anda melalui Google sementara mencari sesuatu yang berhubungan , situs Anda tiba di sini sampai . Ini tampaknya menjadi baik . Saya telah bookmarked di bookmark saya google untuk kembali lagi nanti .
  order her hcg
  [url=http://herhcgdietdrops.blogspot.com]order her hcg[/url] [url=http://herhcgdietdrops.blogspot.com]her hcg[/url]

Komen telah ditutup.

Exit mobile version