Kenapa Tiada PayDirect di PLUS

Soalan: Ketika fungsi PayDirect Touch ‘N Go telah dilaksanakan di kesemua lebuh raya “open system” di Lembah Klang, mengapa lebuh raya PLUS masih tidak menyokong keupayaan PayDirect Touch ‘N Go?

Jawapan: Lebuh raya PLUS menggunakan sistem tertutup, juga dikenali dengan nama “closed system”. Perbezaan ketara antara “closed system” dan “open system” ialah “closed system” memerlukan pengguna lebuh raya untuk sentuh masuk (tap in) dan kemudiannya sentuh keluar (tap out) untuk keluar dari sistem lebuh raya. Contohnya seperti “tap in” di Rawang dan “tap out” di Ipoh Selatan. Oleh itu, seseorang yang “tap in” di mana-mana plaza tol “closed system” lebuh raya PLUS boleh “tap out” di Senai, Johor ataupun Juru, Pulau Pinang. Pada pendapat kami, proses menaik taraf semua plaza tol memakan masa dan belanja yang tinggi, menyebabkan pihak PLUS tidak dapat menyediakan kemudahan seumpama kebanyakan lebuh raya lain dalam tempoh masa singkat.

Satu lagi kemungkinan kenapa teknologi RFID dan PayDirect lambat tiba di lebuh raya PLUS ialah masalah persefahaman antara pihak PLUS dan Touch ‘N Go sendiri. Masalah ini menjadi kian meruncing apabila PLUS mengumumkan proses tambah nilai di lorong keluar plaza tol tidak dibenarkan bermula 5 November 2019.

Media massa melaporkan bahawa pada 18 Disember 2018, Touch ‘N Go bertindak memulakan proses menyaman PLUS Malaysia Berhad kerana pihak PLUS ingin melancarkan sistem kutipan tolnya sendiri.

12 November 2019: Akhbar The Edge Financial Daily melaporkan bahawa lebuh raya PLUS akan menambah kaedah bayaran tol yang terbaru, iaitu RFID Tag pada tahun 2020. Klik sini untuk artikel utama.

Dikemas kini pada

Keselamatan Pemandu Grab: Pemandu Sahaja yang Bertanggungjawab?

Pada 1 Jun 2019, akhbar New Straits Times melaporkan bahawa Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Mohd Azis Jamman menasihati para pemandu Grab untuk lebih berhati-hati apabila mengambil menumpang. Menurutnya, walaupun pekerjaan Grab itu merupakan sumber pendapatan, faktor keselamatan sewajarnya menjadi prioriti untuk mengelakkan insiden yang tidak diingini.

Adakah mana-mana pemandu Grab sanggup untuk mengambil penumpang sekiranya jelas penumpang tersebut mengancam keselamatannya? Kami percaya tiada pemandu Grab yang dibunuh atau pernah dicederakan oleh penumpang masing-masing menyangka insiden tersebut akan terjadi.

Bak kata pepatah, malang tidak berbau. Kenyataan Timbalan Menteri tersebut seolah-olah meletakkan beban di bahu pemandu Grab semata-mata.

Menjaga keselamatan masyarakat itu tanggungjawab bersama. Namun begitu, sebagai wakil kerajaan yang mempunyai akses yang lebih kuat dengan Menteri Pengangkutan atau pihak pengurusan Grab, seharusnya kenyataan Datuk Mohd Azis lebih bersifat strategik dan mendepani isu ini dengan lebih menyeluruh, berbanding dengan hanya menyuruh pemandu lebih berhati-hati.

Dikemas kini pada

KTM Komuter: Bilangan Stesen Mesra OKU Akan Ditambah

The Star Online
Published: Thursday April 15, 2010 MYT 9:06:00 PM
Updated: Thursday April 15, 2010 MYT 9:07:04 PM

More KTM Komuter stations to have facilities for the disabled

by CHRISTINA TAN

KUALA LUMPUR: Access for the disabled will be improved in 10 more KTM Komuter stations, at an estimated cost of RM20mil, under the 10th Malaysian Plan.

Transport Minister Datuk Seri Ong Tee Keat said the Government was determined to ensure sufficient public transportation facilities for the physically-challenged group.

The stations are Kepong, Batu Tiga, Klang, UKM, Bangi, Kuala Lumpur, Tanjung Malim, Putra, Nilai and Padang Jawa.

Upgrades to five stations – Bandar Tasik Selatan, Serdang, Shah Alam, Rawang and Sungai Buloh – were near completion, he added.

A total of RM10mil was allocated under the Ninth Malaysian Plan to build lifts, ramps for wheelchairs, special toilets and parking lots at these five stations, he said.

Ong said the upgrading project was being extended to other public transportations such as airlines and bus services.

“I was also on wheelchair before and I know how they feel and need for the facilities,” he said, after visiting Sungai Buloh and Serendah Komuter stations Thursday.

Meanwhile, Ong said the ministry was also exploring the possibility of modifying existing railway tracks in the country to accommodate high-speed trains.

He said existing tracks, suitable for trains running at not more than 140kph, were too narrow for high-speed trains that could reach between 320kph and 350kph.

Pendapat: Nampaknya kerajaan kita sudah semakin prihatin akan nasib golongan kurang upaya. Hari demi hari, kita pasti mendengar liputan media berkenaan masalah-masalah yang dialami golongan OKU. Baguslah, satu pencapaian yang semakin baik untuk negara kita.

Tidak kisah, siapa yang memerintah. Asalkan minda masyarakat semakin terbuka dan ilmu dalam dada semakin banyak, sudah cukup baik.

Nampaknya juga KTMB semakin mendapat perhatian pihak kerajaan. Saya amat gembira dengan pengkhabaran ini. Harapan saya agar KTMB terus dibantu bagi memastikan kelangsungan nyawanya seiring dengan penyedia perkhidmatan transit yang lain.

Dikemas kini pada

Negative experience of Malaysian taxi #1

A bersama tiga lagi orang kawannya menaiki teksi untuk perjalanan lebih kurang 2 km. Kalau nak diikutkan harga kebiasaan, ia tidak akan mencecah RM 6, mengikut harga meter yang baru.

Seperti biasa, terdapatnya sebilangan pemandu-pemandu teksi yang suka makan duit haram. Mereka ini merasakan dengan memakai ketayap atau memberi ceramah anti-kerajaan di dalam teksi sudah cukup untuk membuatkan mereka masuk syurga walaupun bawak teksi dan caj penumpang harga lebih TANPA memberitahu penumpang apakah jenis caj yang dikenakan.

Kali ini, A telah bersemuka dengan seorang pemandu teksi yang bernama C. Nombor teksi tidak dicatatkan. Tunggu la. Selepas ini ‘crackdown’ besar-besaran terhadap pemandu teksi yang berperangai busuk akan dimulakan.

Fauzan.us menyokong 100% penggunaan meter. Mahal atau tidak tidak mengapa asalkan IKUT METER.

A: [Bagi duit RM 5 kat C]

C: [Buat muka seposen]

A: Bukan RM 5 ke encik?

C: Kamu naik lain-lain dengan dia [Kawan-kawan A] tadi

A: Setahu saya, satu teksi, satu tambang.

C: Kat Komuter kita caj ikut kepala. Bukan ikut teksi.

A: Meter macam mana?

C: [Tekan butang “tempahan melalui telefon” kat meter dan secara otomatiknya tambang bertambah RM 2 menjadi RM 6.40]

A: Ni tambah dua ringgit sebagai caj tambahan telefon (kalau kita telefon teksi akan dikenakan caj tambahan RM 2)

C: Ya.

A: Ada saya telefon tak teksi ni? Saya tahan je tadi.

A: Orang lain, selama saya naik teksi ni, caj RM 5 saja nak sampai sini.

C: Kau simpan ah duit tu buat kau belajar. Aku dah cam muka kau, nanti aku bagitau kat budak-budak ni kat komuter. [A tak tau budak2 mana. Gangster ke, pemandu teksi ke, pegawai KTM ke)

A: Betul ni?

A: (“Baik” la pulak drebar teksi ni. Aku nak bagi tambang sekadar perlu, dia pulak reject). Ok terima kasih. [Tutup pintu]

Apa hasilnya. Fauzan.us mendapati, si A kini lebih ketakutan untuk keluar, apatah lagi menggunakan teksi. Berkemungkinan kerana diugut secara langsung oleh C.

Di mana hak A sebagai pengguna?

Kita sering kali membaca berita dalam surat khabar, LPKP selalu sahaja ‘menangkap’ pemandu-pemandu teksi yang berperangai busuk ini. Mengapa mereka tidak berubah?

Pegawai-pegawai kerusi empuk LPKP, apa kata korang naik teksi je hari-hari pergi keje? Naik kereta jer apa barang. Rasa apa yang orang lain rasa. Rasalah bagaimana dicekik oleh pemandu teksi yang tidak bertanggungjawab. Jangan pandai buat kenyataan ‘pendedahan mengejutkan’ saja dalam media kalau tiada tindakan susulan ke atas EACH taxi driver that you have cought.

LPKP I challenge you to curb down on this issue. Make those who have been warned many times to go straight to jail for a week or a month, let them suffer. And let them know there are many people who have to board the taxis and ended up being ‘choked’ mercilessly by uncompassionate taxi drivers.

Let their family suffer because of the taxidriver’s misbehavior which has adversely affected our country’s image among tourists, even among the locals. Hopefully, upon their return, they will turn over a new leaf. Why am I suggesting this inhumane move? Because there are quite a number of innocent taxi drivers who earn their money in halal way, and ended up earning less than those uncompassionate ones, just because they are trying to abide with the law.

Sering kali kita jumpa juga pemandu teksi yang mengenakan tambang kurang daripada yang tercatat dalam meter. Alhamdulillah, mereka ini memang baik.

Mengapa? Tidak rugikah mereka?

Marilah kita teliti satu kisah perbualan seorang pelajar dan seorang pemandu teksi. Pemandu teksi tersebut menceritakan gelagat-gelagat pemandu teksi yang berperangai busuk kepada pelajar tersebut:

“Bawak teksi ini sebenarnya senang nak dapat duit. Tambang meter yang baru ni dah cukup. Asalkan jangan main nombor (ekor) dan main dam di waktu kerja. Saya bawak teksi, cukup je duit makan keluarga”.

Ini pengakuan jujur pemandu teksi yang ikhlas dan telus dalam menjalankan tanggungjawabnya sebagai pemandu teksi. Terima kasih diucapkan.

Konklusi: Kebanyakan pemandu teksi dah baik, cuma ada segelintir yang berperangai buruk. Eliminate them and Malaysia will be way better. Repeat the word, eliminate. Not suspend. 5 year suspension would suffice.

Hanya sekiranya kerajaan serius dalam usaha memenangi hati rakyat untuk menang PRU seterusnya. Rakyat yang kena tipu dengan taxi drivers lagi banyak daripada taxi drivers themselves. Do the math, and help the majority.

Another perspective…

Let us look into this particular issue pertaining the taxi drivers at the LCCT.

http://www.parti-sosialis.org/posts/290/penderitaan-pemandu-teksi-lcct/

They have their trip limits, some of them only go back home once per week. While some people think they are simply making illogical claims, the truth is there. People should realize how hard it is to earn some money over there. And yet the taxi drivers in the other areas simply ask for exorbitant fares and make moe money on-the-fly. Very unfair towards the unfortunate LCCT taxi drivers.

Dikemas kini pada