Panduan Pembelian Tiket KTMB Menggunakan KTMB MobTicket

Para pengguna perkhidmatan tren KTM Berhad (KTMB) kini dapat membuat tempahan tiket perjalanan mereka dengan cara yang lebih mudah dan cepat melalui aplikasi mudah alih (mobile app) KTMB MobTicket.

KTMB MobTicket merupakan sebuah mobile app yang dibangunkan dan diselia oleh KTMB untuk kemudahan pelanggannya membuat tempahan tiket lebih awal secara atas talian (online). Mobile app ini boleh didapati dalam dua jenis sistem operasi mudah alih, iaitu Android dan juga iOS. Para pengguna boleh memuat turun (download) mobile app ini menerusi Google Play Store (bagi platform Android) dan juga iOS App Store (bagi platform iOS).

Seperti laman web KTMB, tempahan melalui KTMB MobTicket ini boleh dibuat bagi perkhidmatan-perkhidmatan tren KTM ETS dan juga KTM Intercity. Sistem tempahan tiket dalam mobile app KTMB Mobticket berfungsi seperti laman webnya juga.

Namun begitu, pembelian melalui mobile app ini lebih disukai pengguna kerana reka bentuknya yang lebih mesra peranti mudah alih (mobile-friendly). Pembelian tiket melalui aplikasi MobTicket juga melalui proses yang menyerupai pembelian tiket melalui laman web rasmi KTMB.

 

Pembelian tiket KTMB menggunakan Mobile App KTMB MobTicket

Sila ikuti 4 langkah mudah berikut untuk membuat pembelian tiket tren KTMB menggunakan sistem tempahan secara online menerusi KTMB MobTicket.

Sebelum Bermula: Daftar atau Log Masuk

KTMB MobTicket - Antaramuka Utama (Main Interface)
KTMB MobTicket – Antaramuka Utama (Main Interface)

Pengguna pertama kali: Anda perlu mendaftar bagi menggunakan aplikasi ini. Klik butang SIGN UP di bahagian bawah aplikasi untuk mendaftar dan ikuti arahan yang diberikan dalam aplikasi untuk meneruskan dengan proses pendaftaran.

Pengguna sedia ada: Bagi pengguna yang sudah mendaftar untuk penggunakan aplikasi MobTicket, anda boleh terus log masuk menggunakan nama pengguna (username) dan kata laluan (password anda). Klik butang LOGIN untuk log masuk.

Klik butang New Reservation untuk memulakan tempahan tiket baru.

 

Langkah 1: Terma & Syarat (Terms & Conditions)

KTMB MobTicket - Terma & Syarat
KTMB MobTicket – Terma & Syarat

Untuk Langkah 1, sila baca terma dan syarat yang dinyatakan bagi tujuan penggunaan aplikasi KTMB MobTicket dan tempahan tiket. Kemudiannya, klik butang I AGREE & ACCEPT untuk ke bahagian seterusnya.

KTMB MobTicket - Terma & Syarat: Next
KTMB MobTicket – Terma & Syarat: Next

Butang NEXT akan dipaparkan. Klik butang tersebut untuk ke bahagian seterusnya.

 

Langkah 2: Masukkan Maklumat Perjalanan (Travel Info)

KTMB MobTicket - Maklumat Perjalanan (Kosong)
KTMB MobTicket – Maklumat Perjalanan (Kosong)

Sila pilih stesen pelepasan (Origin) dan ketibaan (destination) anda serta tarikh yang diinginkan. Setelah itu, klik pada anak panah ( > ) di bahagian bawah aplikasi.

 

KTMB MobTicket - Maklumat Perjalanan (Diisi)
KTMB MobTicket – Maklumat Perjalanan (Diisi)

Apabila maklumat selesai diisi, klik Select Train untuk memilih perkhidmatan tren yang diinginkan.

Langkah 3: Penumpang & Pemilihan Tempat Duduk (Passenger & Seat Selection)

KTMB MobTicket - Pilih Tren
KTMB MobTicket – Pilih Tren

Pilih perkhidmatan tren yang anda inginkan. Maklumat yang dipaparkan ialah nombor tren, waktu pelepasan (departure) dan waktu ketibaan (arrival). Klik pada perkhidmatan tren yang anda inginkan.

KTMB MobTicket - Pilih Koc
KTMB MobTicket – Pilih Koc

Tekan Select Coach untuk meneruskan proses tempahan anda.

KTMB MobTicket - Maklumat Tambang
KTMB MobTicket – Maklumat Tambang

Maklumat tambang bagi perjalanan anda akan dipaparkan. Klik pada maklumat tersebut untuk maju ke proses seterusnya.

KTMB MobTicket - Maklumat Penumpang
KTMB MobTicket – Maklumat Penumpang

Klik butang Add Passenger (+) untuk memasukkan maklumat penumpang.

KTMB MobTicket - Pilihan Jenis Tiket
KTMB MobTicket – Pilihan Jenis Tiket

Masukkan jenis tiket yang sesuai untuk penumpang. Jika tidak pasti, sila pilih ORDINARY TICKET.

KTMB MobTicket - Maklumat Penumpang
KTMB MobTicket – Maklumat Penumpang

Jika anda bercadang untuk menyimpan maklumat penumpang untuk kegunaan masa hadapan, klik butang Save As Favourite Passenger.

KTMB MobTicket - Pilihan Tempat Duduk (1)
KTMB MobTicket – Pilihan Tempat Duduk (1)

Maklumat penumpang kemudiannya akan dipaparkan. Klik ikon kerusi untuk menetapkan tempat duduk penumpang tersebut dalam tren.

KTMB MobTicket - Pilihan Tempat Duduk (2)
KTMB MobTicket – Pilihan Tempat Duduk (2)

Klik Coach Label untuk memilih koc tren. Koc tren perlu dipilih terlebih dahulu sebelum anda memilih tempat duduk.

KTMB MobTicket - Pilihan Tempat Duduk (3)
KTMB MobTicket – Pilihan Tempat Duduk (3)
KTMB MobTicket - Pilihan Tempat Duduk (4)
KTMB MobTicket – Pilihan Tempat Duduk (4)

Setelah anda memilih koc tren, anda boleh memilih tempat duduk yang masih ada di dalam koc tersebut.

KTMB MobTicket - Pilihan Tempat Duduk (5)
KTMB MobTicket – Pilihan Tempat Duduk (5)

Ikon kerusi akan bertukar menjadi biru apabila kerusi telah dipilih.

 

Langkah 4: Bayaran Atas Talian (Online Payment)

Apabila anda berada di Langkah 4, anda hanya perlu melangsaikan bayaran bagi tujuan pengesahan tiket.

KTMB MobTicket - Pengesahan Perjalanan
KTMB MobTicket – Pengesahan Perjalanan

Klik butang CONFIRM TRAVEL ITINERARY di bahagian bawah skrin.KTMB MobTicket kemudiannya akan bertanya sama ada anda pasti maklumat yang dimasukkan adalah tepat.

KTMB MobTicket - Pengesahan Tiket (Yes/No)
KTMB MobTicket – Pengesahan Tiket (Yes/No)

Jika ya, klik butang YES. Anda akan dibawa kembali ke skrin TRAVEL ITINERARY beserta bayaran yang bakal dikenakan (ditulis dalam ruangan GRAND TOTAL).

KTMB MobTicket - Pengesahan Tiket dan Harga
KTMB MobTicket – Pengesahan Tiket dan Harga

Klik butang merah MAKE PAYMENT di bahagian bawah skrin.

KTMB MobTicket - Proses Bayaran
KTMB MobTicket – Proses Bayaran

Skrin aplikasi akan digelapkan dan anda akan dibawa secara automatik ke pelayar web (web browser) peranti mudah alih anda untuk tujuan pembayaran.

Sila masukkan maklumat bayaran yang dikehendaki dan ikut petunjuk yang diberikan.

Maklumat tiket akan diberikan kepada anda apabila proses bayaran selesai dan bayaran telah dibuat dan diterima oleh pihak KTMB.

Nota: Sila buat bayaran menggunakan kad kredit / debit / akaun bank pilihan anda.

Apabila bayaran selesai dibuat, anda boleh memilih untuk mencetak tiket. Sila log masuk menggunakan komputer bagi tujuan pencetakan tiket.

 

Membeli tiket keretapi KTMB secara online

Logo KTM Berhad
Logo KTM Berhad

Anda kini boleh membeli tiket KTMB secara online sekarang. Laman e-ticket KTMB yang dahulunya ditutup selama beberapa bulan kini sudah boleh diakses.

Untuk maklumat lanjut berkenaan laman e-ticket KTMB anda boleh merujuk panduan pembelian e-ticket di sini.

Taktik kotor pemandu teksi mengenakan caj tambahan tersembunyi kepada penumpang

Untuk mengaut keuntungan haram secara berlipat ganda, pelbagai cara digunakan oleh SEGELINTIR pemandu teksi semata-mata untuk mengaut keuntungan tambahan dengan cara memeras duit penumpang, terutamanya yang berada dalam keadaan terdesak.

Taktik #1: Caj tambahan RM 2 pada meter

Menurut sumber (LPKP, dan perkara ini disahkan oleh beberapa orang pemandu teksi), Caj tambahan RM 2 pada meter akan dikenakan apabila anda menelefon nombor teksi tersebut untuk mengambil anda di tempat anda dan menghantar anda.

Macam mana nak kesan caj tambahan ini? Apabila selesai perjalanan, anda akan mendapati harga pada meter tiba-tiba bertambah sebanyak RM 2. Itulah caj panggilan telefon.

Macam mana nak tau anda kena tipu? Apabila anda hanya tahan teksi di tepi jalan, tapi sesudah sampai anda tetap dikenakan caj ini walaupun anda tidak menelefon teksi tersebut.

Taktik #2: Meter yang tidak diset semula selepas menurunkan penumpang

Pemandu teksi akan membiarkan meter tersebut berjalan sewenang-wenangnya. Kemudian mengecaj anda sesuka hatinya.

Cara mengatasi: Pastikan meter anda diset semula kepada harga asas (RM 3) sebelum anda memulakan perjalanan. Suruh pemandu teksi mengresetkan semula meternya.

Taktik #3: Caj tambang mengikut bilangan penumpang

Menurut salah seorang pemandu teksi yang saya temui, beliau dengan bersemangatnya menegaskan bahawa tambang (seperti mana yang tercatat pada meter) adalah untuk caj bagi SEBUAH teksi, tidak bersangkutan dengan jumlah penumpang (1 hingga 4). Oleh itu, sila bertegas dengan pemandu teksi bahawa anda akan membayar dengan harga yang tercatat pada meter, satu harga, satu teksi.

– Taktik-taktik terbaru akan diupdate dalam post ini jika difikirkan relevan.

– Bersama kita mematuhi peraturan yang ditetapkan, terutamanya daripada pihak LPKP.

Negative experience of Malaysian taxi #1

A bersama tiga lagi orang kawannya menaiki teksi untuk perjalanan lebih kurang 2 km. Kalau nak diikutkan harga kebiasaan, ia tidak akan mencecah RM 6, mengikut harga meter yang baru.

Seperti biasa, terdapatnya sebilangan pemandu-pemandu teksi yang suka makan duit haram. Mereka ini merasakan dengan memakai ketayap atau memberi ceramah anti-kerajaan di dalam teksi sudah cukup untuk membuatkan mereka masuk syurga walaupun bawak teksi dan caj penumpang harga lebih TANPA memberitahu penumpang apakah jenis caj yang dikenakan.

Kali ini, A telah bersemuka dengan seorang pemandu teksi yang bernama C. Nombor teksi tidak dicatatkan. Tunggu la. Selepas ini ‘crackdown’ besar-besaran terhadap pemandu teksi yang berperangai busuk akan dimulakan.

Fauzan.us menyokong 100% penggunaan meter. Mahal atau tidak tidak mengapa asalkan IKUT METER.

A: [Bagi duit RM 5 kat C]

C: [Buat muka seposen]

A: Bukan RM 5 ke encik?

C: Kamu naik lain-lain dengan dia [Kawan-kawan A] tadi

A: Setahu saya, satu teksi, satu tambang.

C: Kat Komuter kita caj ikut kepala. Bukan ikut teksi.

A: Meter macam mana?

C: [Tekan butang “tempahan melalui telefon” kat meter dan secara otomatiknya tambang bertambah RM 2 menjadi RM 6.40]

A: Ni tambah dua ringgit sebagai caj tambahan telefon (kalau kita telefon teksi akan dikenakan caj tambahan RM 2)

C: Ya.

A: Ada saya telefon tak teksi ni? Saya tahan je tadi.

A: Orang lain, selama saya naik teksi ni, caj RM 5 saja nak sampai sini.

C: Kau simpan ah duit tu buat kau belajar. Aku dah cam muka kau, nanti aku bagitau kat budak-budak ni kat komuter. [A tak tau budak2 mana. Gangster ke, pemandu teksi ke, pegawai KTM ke)

A: Betul ni?

A: (“Baik” la pulak drebar teksi ni. Aku nak bagi tambang sekadar perlu, dia pulak reject). Ok terima kasih. [Tutup pintu]

Apa hasilnya. Fauzan.us mendapati, si A kini lebih ketakutan untuk keluar, apatah lagi menggunakan teksi. Berkemungkinan kerana diugut secara langsung oleh C.

Di mana hak A sebagai pengguna?

Kita sering kali membaca berita dalam surat khabar, LPKP selalu sahaja ‘menangkap’ pemandu-pemandu teksi yang berperangai busuk ini. Mengapa mereka tidak berubah?

Pegawai-pegawai kerusi empuk LPKP, apa kata korang naik teksi je hari-hari pergi keje? Naik kereta jer apa barang. Rasa apa yang orang lain rasa. Rasalah bagaimana dicekik oleh pemandu teksi yang tidak bertanggungjawab. Jangan pandai buat kenyataan ‘pendedahan mengejutkan’ saja dalam media kalau tiada tindakan susulan ke atas EACH taxi driver that you have cought.

LPKP I challenge you to curb down on this issue. Make those who have been warned many times to go straight to jail for a week or a month, let them suffer. And let them know there are many people who have to board the taxis and ended up being ‘choked’ mercilessly by uncompassionate taxi drivers.

Let their family suffer because of the taxidriver’s misbehavior which has adversely affected our country’s image among tourists, even among the locals. Hopefully, upon their return, they will turn over a new leaf. Why am I suggesting this inhumane move? Because there are quite a number of innocent taxi drivers who earn their money in halal way, and ended up earning less than those uncompassionate ones, just because they are trying to abide with the law.

Sering kali kita jumpa juga pemandu teksi yang mengenakan tambang kurang daripada yang tercatat dalam meter. Alhamdulillah, mereka ini memang baik.

Mengapa? Tidak rugikah mereka?

Marilah kita teliti satu kisah perbualan seorang pelajar dan seorang pemandu teksi. Pemandu teksi tersebut menceritakan gelagat-gelagat pemandu teksi yang berperangai busuk kepada pelajar tersebut:

“Bawak teksi ini sebenarnya senang nak dapat duit. Tambang meter yang baru ni dah cukup. Asalkan jangan main nombor (ekor) dan main dam di waktu kerja. Saya bawak teksi, cukup je duit makan keluarga”.

Ini pengakuan jujur pemandu teksi yang ikhlas dan telus dalam menjalankan tanggungjawabnya sebagai pemandu teksi. Terima kasih diucapkan.

Konklusi: Kebanyakan pemandu teksi dah baik, cuma ada segelintir yang berperangai buruk. Eliminate them and Malaysia will be way better. Repeat the word, eliminate. Not suspend. 5 year suspension would suffice.

Hanya sekiranya kerajaan serius dalam usaha memenangi hati rakyat untuk menang PRU seterusnya. Rakyat yang kena tipu dengan taxi drivers lagi banyak daripada taxi drivers themselves. Do the math, and help the majority.

Another perspective…

Let us look into this particular issue pertaining the taxi drivers at the LCCT.

http://www.parti-sosialis.org/posts/290/penderitaan-pemandu-teksi-lcct/

They have their trip limits, some of them only go back home once per week. While some people think they are simply making illogical claims, the truth is there. People should realize how hard it is to earn some money over there. And yet the taxi drivers in the other areas simply ask for exorbitant fares and make moe money on-the-fly. Very unfair towards the unfortunate LCCT taxi drivers.