Sektor pengangkutan terganggu ekoran hujan lebat di Lembah Klang

KUALA LUMPUR (15 November 2010) Hujan lebat di sekitar Lembah Klang telah menyebabkan berlakunya banjir kilat dan kesesakan teruk jalan raya di kebanyakan jalan utama sekitar kawasan Kuala Lumpur sejak dari 4 petang.

Rangkaian jalan yang mengalami kesesakan teruk termasuklah Jalan Kuching, Jalan Duta, Jalan Tun Razak, dan sebahagian daripada Lebuhraya Persekutuan, termasuklah bahagian antara Angkasapuri dan Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) dari Petaling Jaya ke Pusat Bandar.

Manakala bagi terowong SMART pula, keadaan trafik dilaporkan berada dalam keadaan biasa dengan semua laluannya dibuka untuk pengguna.

Berikutan keadaan hujan tersebut, perkhidmatan pengangkutan awam di Lembah Klang terganggu, termasuklah RapidKL Bus dan RapidKL Rail Kelana Jaya Line.

Seorang jurucakap dari RapidKL memaklumkan bahawa petir telah menyebabkan tren RapidKL Kelana Jaya Line gagal untuk berhenti di empat buah stesen utama iaitu Kampung Baru. Keadaan ini telah mengakibatkan kesesakan di stesen-stesen tersebut.

 

Sumber: TheStar, laman Twitter RapidKL

Tren penumpang tergelincir di Singapura

Tren Ekspres Rakyat KTMB (Singapore-Butterworth) telah tergelincir kira-kira 100 meter daripada stesen Bukit Timah, SIngapura pada pukul 8.17 AM hari Selasa. Ekoran kejadian ini, perkhidmatan KTM Antarabandar laluan Selatan telah mengalami gangguan.

Dalam insiden tersebut, tren Ekspres Rakyat tersebut sedang membawa 60 penumpang dari Stesen Tanjong Pagar, SIngapura. Walau bagaimanapun, tiada kemalangan jiwa dilaporkan.

Lihat berita penuh di sini.

Sumber: The Star, Malaysia.

Selamat datang ke LANDASAN

LANDASAN diwujudkan untuk menyampaikan maklumat berkaitan sektor pengangkutan rel di Malaysia kepada pengguna, khususnya rakyat Malaysia dan juga pelancong yang datang ke Malaysia. Sila rujuk menu untuk meneroka LANDASAN dengan lebih lanjut.

If you would like to explore Malaysian rail transport information in English, please proceed to RailMalaysia.com.

LANDASAN QuickAccess

Untuk kemudahan anda, kami telah melancarkan LANDASAN QuickAccess. Dengan QuickAccess, anda dapat melihat maklumat perkhidmatan transit dengan lebih mudah.

Perkhidmatan Jadual & Tambang
Bas RapidKL Jadual   |   Tambang
Kelana Jaya Line Jadual   |   Tambang
Ampang Line Jadual   |   Tambang
KL Monorail Jadual   |   Tambang
KLIA Ekspres Jadual   |   Tambang
KLIA Transit Jadual   |   Tambang
KTM ETS Jadual   |   Tambang
KTM Intercity Jadual   |   Fare
KTM Komuter Jadual   |   Fare

Maklumat penting dan panduan

Airtrain Newark, New Jersey, United States

Beberapa hari yang lepas, onetwenty telah mencuba sendiri pengalaman menaiki Airtrain Newark Liberty Airport di Newark, New Jersey. Menggunakan sistem monorel sepanjang 3 batu (4.8 km), Airtrain Newark menghubungkan Newark Liberty International Airport (EWR) dan juga laluan rel NJ Transit / Amtrak Northeast Corridor (NEC).

Sistem Airtrain ini berfungsi untuk menghubungkan terminal-terminal yang terdapat di lapangan terbang. Onetwenty pernah sampai ke JFK Airport dan di sana pun terdapat juga Airtrain. Onetwenty mendapati sistem Airtrain memang efisien dan memudahkan urusan mengangkut penumpang antara terminal. Harapnya nanti bila KLIA dah berkembang, akan wujud sistem seumpama ini. Barulah mudah pengguna nak bergerak ke sini ke sana.

Sistem tempahan tiket online KTMB E-Ticket dinaik taraf

E-ticket is temporarily unavailable from to-date untill Sept 13, 2010 due to system upgrading. For ticket reservations, kindly contact our KTM Call Center at 1-300-88-(KTMB)5862 (local) or +603-2267 1200 (overseas) or email to [email protected] or proceed to ticketing counter for direct purchase.

Untuk pengetahuan semua, KTMB E-Ticket tidak dapat diakses sehingga 13 September 2010 kerana sistem tempahan tiket KTMB sedang dinaik taraf. Unuk tempahan tiket bolehlah hubungi KTMB di talian tol rendah KTMB – 1300 88 KTMB (1300-88-5862) atau +603 2267 1200 (sekiranya membuat panggilan dari luar negara) atau email ke [email protected]

LANDASAN mencadangkan anda agar terus ke kaunter KTMB untuk tempahan tiket. Lebih mudah dan senang.

KTM Intercity Timetable – effective August 1st 2010

UPDATE: Untuk jadual terkini KTM Intercity (KTM Antarabandar), sila klik sini.

Bermula 1 Ogos 2010, perkhidmatan tren antarabandar KTM akan dijadualkan semula. Sektor yang terlibat ialah sektor Timur, Utara dan juga Selatan.

Untuk maklumat lanjut, sila klik di sini untuk fail PDF berkenaan dan juga sini untuk maklumat lanjut berkenaan KTM Antarabandar di LANDASAN.

Bermula pada tarikh tersebut juga, tren KTM tidak lagi akan berhenti di Stesen Kuala Lumpur (KLO – KL Old Railway Station) dan penjualan tiket di sana akan diberhentikan.

SR21 – Ekspres Langkawi: Hat Yai ke KL Sentral

  1. Hat Yai 1700 hrs
  2. Padang Besar
  3. Arau – 1900 hrs
  4. Alor Setar
  5. Sungai Petani
  6. Bukit Mertajam
  7. Taiping
  8. Ipoh
  9. Tanjung Malim
  10. Rawang
  11. KL Sentral – 0536 hrs (+1 day)

*the schedule is still incomplete, pending further information.

OCTOBER 14th UPDATE: Please refer to KTM Intercity Schedules page for more information.

Jadual KTM Antarabandar – berkuatkuasa 1 Ogos 2010

UPDATE: Untuk jadual terkini KTM Intercity (KTM Antarabandar), sila klik sini.

Bermula 1 Ogos 2010, perkhidmatan tren antarabandar KTM akan dijadualkan semula. Sektor yang terlibat ialah sektor Timur, Utara dan juga Selatan.

Untuk maklumat lanjut, sila klik di sini untuk fail PDF berkenaan dan juga sini untuk maklumat lanjut berkenaan KTM Antarabandar di LANDASAN.

Bermula pada tarikh tersebut juga, tren KTM tidak lagi akan berhenti di Stesen Kuala Lumpur (KLO – KL Old Railway Station) dan penjualan tiket di sana akan diberhentikan.

KEMAS KINI 14 OKTOBER 2012: Lihat laman Jadual Perjalanan KTM Intercity untuk mengetahui tentang jadual perjalanan KTM Intercity.

SR21 – Ekspres Langkawi: Hat Yai ke KL Sentral

  1. Hat Yai 1700 hrs
  2. Padang Besar
  3. Arau – 1900 hrs
  4. Alor Setar
  5. Sungai Petani
  6. Bukit Mertajam
  7. Taiping
  8. Ipoh
  9. Tanjung Malim
  10. Rawang
  11. KL Sentral – 0536 hrs (+1 day)

*the schedule is still incomplete, pending further information.

More KTM Komuter stations to have facilities for the disabled (The Star)

The Star Online
Published: Thursday April 15, 2010 MYT 9:06:00 PM
Updated: Thursday April 15, 2010 MYT 9:07:04 PM

More KTM Komuter stations to have facilities for the disabled

by CHRISTINA TAN

KUALA LUMPUR: Access for the disabled will be improved in 10 more KTM Komuter stations, at an estimated cost of RM20mil, under the 10th Malaysian Plan.

Transport Minister Datuk Seri Ong Tee Keat said the Government was determined to ensure sufficient public transportation facilities for the physically-challenged group.

The stations are Kepong, Batu Tiga, Klang, UKM, Bangi, Kuala Lumpur, Tanjung Malim, Putra, Nilai and Padang Jawa.

Upgrades to five stations – Bandar Tasik Selatan, Serdang, Shah Alam, Rawang and Sungai Buloh – were near completion, he added.

A total of RM10mil was allocated under the Ninth Malaysian Plan to build lifts, ramps for wheelchairs, special toilets and parking lots at these five stations, he said.

Ong said the upgrading project was being extended to other public transportations such as airlines and bus services.

"I was also on wheelchair before and I know how they feel and need for the facilities," he said, after visiting Sungai Buloh and Serendah Komuter stations Thursday.

Meanwhile, Ong said the ministry was also exploring the possibility of modifying existing railway tracks in the country to accommodate high-speed trains.

He said existing tracks, suitable for trains running at not more than 140kph, were too narrow for high-speed trains that could reach between 320kph and 350kph.

onetwenty: Nampaknya kerajaan kita sudah semakin prihatin akan nasib golongan kurang upaya. Hari demi hari, kita pasti mendengar liputan media berkenaan masalah-masalah yang dialami golongan OKU. Baguslah, satu pencapaian yang semakin baik untuk negara kita.

Tidak kisah, siapa yang memerintah. Asalkan minda masyarakat semakin terbuka dan ilmu dalam dada semakin banyak, sudah cukup baik.

Nampaknya juga KTMB semakin mendapat perhatian pihak kerajaan. Saya amat gembira dengan pengkhabaran ini. Harapan saya agar KTMB terus dibantu bagi memastikan kelangsungan nyawanya seiring dengan penyedia perkhidmatan transit yang lain.

Taktik kotor pemandu teksi mengenakan caj tambahan tersembunyi kepada penumpang

Untuk mengaut keuntungan haram secara berlipat ganda, pelbagai cara digunakan oleh SEGELINTIR pemandu teksi semata-mata untuk mengaut keuntungan tambahan dengan cara memeras duit penumpang, terutamanya yang berada dalam keadaan terdesak.

Taktik #1: Caj tambahan RM 2 pada meter

Menurut sumber (LPKP, dan perkara ini disahkan oleh beberapa orang pemandu teksi), Caj tambahan RM 2 pada meter akan dikenakan apabila anda menelefon nombor teksi tersebut untuk mengambil anda di tempat anda dan menghantar anda.

Macam mana nak kesan caj tambahan ini? Apabila selesai perjalanan, anda akan mendapati harga pada meter tiba-tiba bertambah sebanyak RM 2. Itulah caj panggilan telefon.

Macam mana nak tau anda kena tipu? Apabila anda hanya tahan teksi di tepi jalan, tapi sesudah sampai anda tetap dikenakan caj ini walaupun anda tidak menelefon teksi tersebut.

Taktik #2: Meter yang tidak diset semula selepas menurunkan penumpang

Pemandu teksi akan membiarkan meter tersebut berjalan sewenang-wenangnya. Kemudian mengecaj anda sesuka hatinya.

Cara mengatasi: Pastikan meter anda diset semula kepada harga asas (RM 3) sebelum anda memulakan perjalanan. Suruh pemandu teksi mengresetkan semula meternya.

Taktik #3: Caj tambang mengikut bilangan penumpang

Menurut salah seorang pemandu teksi yang saya temui, beliau dengan bersemangatnya menegaskan bahawa tambang (seperti mana yang tercatat pada meter) adalah untuk caj bagi SEBUAH teksi, tidak bersangkutan dengan jumlah penumpang (1 hingga 4). Oleh itu, sila bertegas dengan pemandu teksi bahawa anda akan membayar dengan harga yang tercatat pada meter, satu harga, satu teksi.

– Taktik-taktik terbaru akan diupdate dalam post ini jika difikirkan relevan.

– Bersama kita mematuhi peraturan yang ditetapkan, terutamanya daripada pihak LPKP.

Negative experience of Malaysian taxi #1

A bersama tiga lagi orang kawannya menaiki teksi untuk perjalanan lebih kurang 2 km. Kalau nak diikutkan harga kebiasaan, ia tidak akan mencecah RM 6, mengikut harga meter yang baru.

Seperti biasa, terdapatnya sebilangan pemandu-pemandu teksi yang suka makan duit haram. Mereka ini merasakan dengan memakai ketayap atau memberi ceramah anti-kerajaan di dalam teksi sudah cukup untuk membuatkan mereka masuk syurga walaupun bawak teksi dan caj penumpang harga lebih TANPA memberitahu penumpang apakah jenis caj yang dikenakan.

Kali ini, A telah bersemuka dengan seorang pemandu teksi yang bernama C. Nombor teksi tidak dicatatkan. Tunggu la. Selepas ini ‘crackdown’ besar-besaran terhadap pemandu teksi yang berperangai busuk akan dimulakan.

Fauzan.us menyokong 100% penggunaan meter. Mahal atau tidak tidak mengapa asalkan IKUT METER.

A: [Bagi duit RM 5 kat C]

C: [Buat muka seposen]

A: Bukan RM 5 ke encik?

C: Kamu naik lain-lain dengan dia [Kawan-kawan A] tadi

A: Setahu saya, satu teksi, satu tambang.

C: Kat Komuter kita caj ikut kepala. Bukan ikut teksi.

A: Meter macam mana?

C: [Tekan butang “tempahan melalui telefon” kat meter dan secara otomatiknya tambang bertambah RM 2 menjadi RM 6.40]

A: Ni tambah dua ringgit sebagai caj tambahan telefon (kalau kita telefon teksi akan dikenakan caj tambahan RM 2)

C: Ya.

A: Ada saya telefon tak teksi ni? Saya tahan je tadi.

A: Orang lain, selama saya naik teksi ni, caj RM 5 saja nak sampai sini.

C: Kau simpan ah duit tu buat kau belajar. Aku dah cam muka kau, nanti aku bagitau kat budak-budak ni kat komuter. [A tak tau budak2 mana. Gangster ke, pemandu teksi ke, pegawai KTM ke)

A: Betul ni?

A: (“Baik” la pulak drebar teksi ni. Aku nak bagi tambang sekadar perlu, dia pulak reject). Ok terima kasih. [Tutup pintu]

Apa hasilnya. Fauzan.us mendapati, si A kini lebih ketakutan untuk keluar, apatah lagi menggunakan teksi. Berkemungkinan kerana diugut secara langsung oleh C.

Di mana hak A sebagai pengguna?

Kita sering kali membaca berita dalam surat khabar, LPKP selalu sahaja ‘menangkap’ pemandu-pemandu teksi yang berperangai busuk ini. Mengapa mereka tidak berubah?

Pegawai-pegawai kerusi empuk LPKP, apa kata korang naik teksi je hari-hari pergi keje? Naik kereta jer apa barang. Rasa apa yang orang lain rasa. Rasalah bagaimana dicekik oleh pemandu teksi yang tidak bertanggungjawab. Jangan pandai buat kenyataan ‘pendedahan mengejutkan’ saja dalam media kalau tiada tindakan susulan ke atas EACH taxi driver that you have cought.

LPKP I challenge you to curb down on this issue. Make those who have been warned many times to go straight to jail for a week or a month, let them suffer. And let them know there are many people who have to board the taxis and ended up being ‘choked’ mercilessly by uncompassionate taxi drivers.

Let their family suffer because of the taxidriver’s misbehavior which has adversely affected our country’s image among tourists, even among the locals. Hopefully, upon their return, they will turn over a new leaf. Why am I suggesting this inhumane move? Because there are quite a number of innocent taxi drivers who earn their money in halal way, and ended up earning less than those uncompassionate ones, just because they are trying to abide with the law.

Sering kali kita jumpa juga pemandu teksi yang mengenakan tambang kurang daripada yang tercatat dalam meter. Alhamdulillah, mereka ini memang baik.

Mengapa? Tidak rugikah mereka?

Marilah kita teliti satu kisah perbualan seorang pelajar dan seorang pemandu teksi. Pemandu teksi tersebut menceritakan gelagat-gelagat pemandu teksi yang berperangai busuk kepada pelajar tersebut:

“Bawak teksi ini sebenarnya senang nak dapat duit. Tambang meter yang baru ni dah cukup. Asalkan jangan main nombor (ekor) dan main dam di waktu kerja. Saya bawak teksi, cukup je duit makan keluarga”.

Ini pengakuan jujur pemandu teksi yang ikhlas dan telus dalam menjalankan tanggungjawabnya sebagai pemandu teksi. Terima kasih diucapkan.

Konklusi: Kebanyakan pemandu teksi dah baik, cuma ada segelintir yang berperangai buruk. Eliminate them and Malaysia will be way better. Repeat the word, eliminate. Not suspend. 5 year suspension would suffice.

Hanya sekiranya kerajaan serius dalam usaha memenangi hati rakyat untuk menang PRU seterusnya. Rakyat yang kena tipu dengan taxi drivers lagi banyak daripada taxi drivers themselves. Do the math, and help the majority.

Another perspective…

Let us look into this particular issue pertaining the taxi drivers at the LCCT.

http://www.parti-sosialis.org/posts/290/penderitaan-pemandu-teksi-lcct/

They have their trip limits, some of them only go back home once per week. While some people think they are simply making illogical claims, the truth is there. People should realize how hard it is to earn some money over there. And yet the taxi drivers in the other areas simply ask for exorbitant fares and make moe money on-the-fly. Very unfair towards the unfortunate LCCT taxi drivers.